Hør Vårt Lands litteraturpodkast. Kulturredaktør Alf Kjetil Walgermo snakker med aktuelle forfattere om de eksistensielle spørsmålene i bøkene deres. Sist ut er Håvard Syvertsen.

 

 

#1
Alf Kjetil Walgermo møter Ingvild H. Rishøi til en samtale om det skjøre mennesket, klimapolitikk og happy endings:

#2
En stille og stor samtale om døden. I samtale med Alf Kjetil Walgermo forteller Nils-Øivind Haagensen om å miste en som er nær og om hvordan boken Spredning ble til:

#3
Midt i et livlig Kulturhuset foregår det en stille samtale om livets rystelser. Alf Kjetil Walgermo i samtale med Brit Bildøen:

#4
Hva er språk? Hva er bevissthet? Hva er poesi? Hva vil det si å være et menneske? Alf Kjetil Walgermo samtaler med Terje Dragseth, en av våre beste og mest innovative poeter:

#5
Alf Kjetil Walgermo møtte Simon Stranger for en samtale om urett og samfunnsansvar. Det handler også om litterær stjeling og kompliserte etternavn:

#6
En samtale om lykkeforventning og sjelenød. Hvor går grensen mellom depresjon og misnøye? Hva skjer når livet ikke svarer til forventningene?
Vi får også vite hva vingebelastning er – og Helga Flatland avslører eget litterært juks:

 

#7
– Jeg savner livsalvoret, sier Edvard Hoem. I samtale med Alf Kjetil Walgermo møter vi historiefortelleren Hoem som deler glimt fra Norges utvandrerhistorie, sitt forfatterskap og eget liv.


#8
Skulle vi ikke være litt friere? Alf Kjetil Walgermo snakker med Eivind Buene om hvor vi finner de virkelige frigjørende kreftene. Og vet man hvor lang man kan gå før man har gått for langt?


#9
Hvordan påvirker det økonomisk adferd at folk også er opptatt av moral? Kan vi regne oss fram til et godt samfunn?
Karine Nyborg er kanskje vår eneste forfatter som skriver filosofisk-økonomisk fiction. Hør henne i samtale med Alf Kjetil Walgermo.


#10
Midt i et myldrende og feststemt Kulturhuset foregår en stille samtale om lyset og mørket, om frykt og etiske impulser. Alf Kjetil Walgermo i samtale med Håvard Syvertsen